Sedm výrobků z Libereckého kraje je Regionální potravinou
Dalších sedm výrobků z Libereckého kraje získalo označení Regionální potravina. Značku tak v kraji nese už 27 produktů. Ve čtvrtém ročníku soutěže financované ministerstvem zemědělství hodnotila porota 45 výrobků od 17 potravinářských firem. Soutěžilo se v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení bylo v kategorii sýrů a v kategorii tepelně opracovaných masných výrobků, sdělila ČTK Vladimíra Pachlová z Regionální agrární komory Libereckého kraje, která soutěž organizuje.
Cílem soutěže je podpora a propagace malých a středních potravinářských výrobců i regionů původu potravin. Pro spotřebitele by měla být značka garancí, že jde o produkty, v nichž je nejméně 70 procent místních surovin. Předání certifikátů se uskuteční tradičně při Dni regionálních potravin Libereckého kraje, který bude 4. října v Liberci.